Arusha National Park

Klein, divers, verrassend

Met een oppervlakte van 137 km2 is Arusha National Park een van de kleinste nationale parken. Het park ligt op 35 kilometer (40 minuten) van het centrum van Arusha. Dat het park zo klein is, doet zeker geen afbreuk aan de safari-ervaring. Je vindt hier talloze wilde dieren, waaronder een aantal van de big 5! Het park biedt een grote populatie aan giraffen, heeft maar liefst meer dan vierhonderd soorten vogels en is beroemd om zijn zwart-witte Colobus apen, de Mitis aap en de duikerbok.

Van de hoge gebergtes en de watervallen in het noorden naar een tropisch regenwoud op Mount Meru. Ervaar de diverse flora en fauna met grote meren, mooie kraters, watervallen, bergen en eindeloze graslandschappen. Kortom, een zeer divers park met schitterende natuur!

Bijzondere dagtochten

Omdat Arusha National Park zo klein is, is dit park uitermate geschikt voor een dagtocht. Verken bijvoorbeeld het park te voet tijdens een wandelsafari en geniet van de schitterende omgeving. Een hoogtepunt tijdens een wandelsafari is de top van Tululusia Hill, waarvandaan je een panoramisch uitzicht hebt over de Kilimanjaro en Mount Meru. Houd je camera en verrekijker bij de hand wanneer je de mooie Ngurdoto krater met haar schoonheid en rijkdom aan wild ontdekt. De Ngurdoto-krater is eigenlijk een kleinere versie van de Ngorongoro-krater en heeft een diameter van ongeveer 3 km. Met een beetje geluk zie je zelfs buffels in de moerassen op de kratervloer.

Het is ook mogelijk om tijdens deze safari met een kano over het Momella-meer te varen en de dieren, zoals flamingo’s, giraffen, buffels en waterbokken te benaderen zonder dat ze gestoord worden. Dit alles met de Kilimanjaro als achtergronddecor. Het park heeft overlappingen met gebieden waar de Masaï wonen. Daarom is het mogelijk om een authentiek Masaïdorp te bezoeken en ervaar hoe de Masaï wonen, hoe zij hun kuddes hoeden en bewaken of ga mee op jacht!