Arusha Stad

De safari hoofdstad Arusha

Ongeveer 40 kilometer vanaf Kilimanjaro International Airport ligt Arusha. Dé safari hoofdstad van Tanzania vanwege haar perfecte ligging; aan de voet van Mount Meru, tussen de Serengeti vlakte, de Ngorongoro krater, het Manyara meer en het Kilimanjaro Nationaal Park.

Arusha is gelegen op 1540 meter boven de zeespiegel en heeft een gematigd tropisch klimaat met twee regenseizoenen; van half maart tot mei en van november tot december.

Praktisch alles in Arusha draait om de safari-industrie. Met de opkomst van het toerisme naar het gebied is ook de bevolking toegenomen, die nu op ongeveer 400.000 ligt. In en rond Arusha is er veel te doen. Je kunt er erg leuk winkelen; souvenirs, markten met ongelooflijk veel kruiden en groentes. Volle kraampjes met van alles wat.

Er zijn genoeg trendy cafeetjes en restaurants. Ook de nachtclubs zijn, vooral onder de lokale bevolking, zeer populair. Maar iedereen komt natuurlijk voor die avontuurlijke safari. Het woord safari betekent reis in het Swahili. En Arusha is dé plek om aan die geweldige reis te beginnen.

Ben jij klaar voor de safari van je leven?

Bestemmingen

Noord

Zuid