Hoe werken wij

Persoonlijk contact

Al jarenlang staat er op uw verlanglijstje om een safarireis te maken. Wij begrijpen dat als geen ander. Een unieke reis die geheel aan uw wensen voldoet. Misschien maakt u maar 1 keer in uw leven een safarireis en die moet formidabel zijn.

Wij stellen daarom ook persoonlijk contact zeer op prijs. Wij komen, geheel vrijblijvend, graag bij u aan huis om kennis te maken. Er is zoveel mogelijk en dat vertellen wij u graag in dit persoonlijk contact. Wij brengen allerlei kaarten en informatie mee en luisteren naar uw verwachtingen en wensen. Ook vernemen wij graag het budget dat u tot uw beschikking heeft. Heeft u toch de voorkeur om dit telefonisch te doen, dan kan dat natuurlijk ook.

Wilt u een privé reis, kamperen of overnachten in mooie lodge’s? Liever mee met een groep of een familiesafari met de kids? Heeft u een beperking waarvan u denkt dat u daardoor niet op een safarireis kunt gaan?
Alles is aan te passen aan uw wensen.

Na dit bezoek en alle informatie die wij verzameld hebben gaan wij een reis op maat voor u maken. Een maatwerkreis, afgestemd op uw wensen, door ons gemaakt vanuit onze jarenlange en persoonlijke ervaringen in Tanzania.

Wij zijn de specialist en moeten u laten zien wat de mogelijkheden zijn.

Duurzaam toerisme

Toerisme heeft impact op het land en zijn bevolking. Wij voelen een verantwoordelijkheid hierin en zullen trachten om deze impact zoveel te beperken. "Wat is duurzaam toerisme?", een kreet die we steeds vaker horen!

Duurzaam toerisme streeft er naar om de voordelen voor de lokale gemeenschappen te maximaliseren, terwijl problemen, zoals verstoring van de wilde dieren en vervuiling, vermeden moeten worden. Duurzaamheid tracht een optimum te vinden in sociale, economische en ecologische aspecten ofwel in People, Profit and Planet. Het zou drie keer winst moeten opleveren.

People voor de sociaal-culturele belangen van de lokale bevolking. De instandhouding van de cultuur en de betrokkenheid van de mensen bij de ontwikkeling van het toerisme. Dus goede arbeidsomstandigheden, aandacht voor kwetsbare groepen, mensenrechten, geen discriminatie, geen kinderarbeid en geen seksueel misbruik.

Profit staat voor de economische belangen. Verantwoord zaken doen. Een langdurige bijdrage leveren aan de welvaart van de plaatselijke bevolking. Recht doen aan de belangen van de ondernemers, werknemers, zakenpartners en leveranciers.

Planet betreft het milieu. Zo min mogelijk schade berokkenen aan de omgeving: flora, fauna, water, bodem, klimaat. Proberen het milieu te beschermen door diverse maatregelen te nemen.

Duurzaamheid probeert de nadelen van vervoer, verblijf en vermaak te reduceren. Het is in een ieders belang om de bestemmingen te behouden.

Dit is een van de redenen dat wij met vele lokale organisaties samenwerken. Onze gidsen zijn geboren en getogen Tanzanianen met kennis van en liefde voor hun land. Daarnaast zijn de lodges die we gebruiken zoveel mogelijk het eigendom van Tanzanianen. Ook het ondersteunen van lokale non-profit organisaties, zoals het weeshuis "St.Josephs Orphanage" en het Animal rescue Center" in Arusha (zwerfhonden en -katten), hoort hier bij.

En goed voorbeeld doet goed volgen. Geïnspireerd door hun eigen reis heeft het echtpaar Boonstra de stichting BabuBibi opgericht.

Bereikbaarheid

Gedurende uw safari staan wij doorlopend in contact met uw gids en volgen u als het ware “op de voet”. Uw gids is zo ervaren dat, als er onderweg iets gebeurd, hij weet hoe te handelen.

Verder zijn wij 24/7 bereikbaar voor de thuisblijvers, maar ook voor u, in geval van nood.

Maatwerk

Maatwerk, privé reis dus ook geschikt voor mensen met een beperking

Maatwerk, werken met uitsluitend goed opgeleide Tanzanianen.
Zij kennen hun land, zijn er trots op en willen dat graag aan u laten zien.

Maatwerk, reis voor ieder budget, ook kamperen behoort tot de mogelijkheden.

Maatwerk, combinatie van deel overnachten in lodges en deel kamperen

Maatwerk, u bepaalt het tempo

Maatwerk, combinatie van natuur en cultuur.

Maatwerk, bezoeken van locale markten en Masaidorp, niet het toeristische gebeuren.

Maatwerk, mee met de Hadzestam voor 1 dag.