Ons verhaal

Tanzania zit in ons bloed

Na veel van de wereld gezien te hebben, begonnen wij vanaf het jaar 2000 Afrika te verkennen. Ons eerste safari-avontuur begon in Zuid-Afrika. Een prachtige selfdrive reis van 4 weken door een mooi maar ook best verwesterd land. Daarna Namibië, ook een selfdrive reis. Als enorme dierenliefhebbers hadden wij de smaak te pakken van het wildleven. In het jaar 2003 besloten wij dieper Afrika in te gaan en een reis naar Kenia en Tanzania te maken.

Dit was een privéreis; een auto volgeladen met alle overnachtingsmaterialen, een gids/chauffeur, een assistent en een kok. Na een paar dagen in Kenia zijn wij de grens over gegaan naar Tanzania. Hier begon een safarireis door de Serengeti. Toen wij hier aan het rondreizen waren ervoeren wij gelijk een andere sfeer. De bevolking is er zeer vriendelijk en vrolijk en wat een spectaculair wildleven! Vanaf dit moment heeft Tanzania ons hart gestolen en zit het in ons bloed.

Het ontstaan van Big 5 Safari Tanzania

Tijdens deze reis hebben wij veel met de crew gesproken. 3 Weken met zijn 5-en op pad en we hebben erg veel informatie gekregen over het land, de cultuur en hoe het dagelijkse leven van de bevolking er ongeveer uit ziet. Geen werk is geen inkomen.

De assistent, Michael, wekte onze interesse. Een jonge man die hard werkt om te overleven. Naast de zorg voor zijn jongere broertje was Michael ook bezig met zijn opleiding tot gids. Michael verdiende met onze safari geen geld, maar voor zijn opleiding was het erg belangrijk om zoveel mogelijk ervaring op te doen. Wij hebben zijn emailadres gekregen en beloofd om ook na deze prachtige reis in contact te blijven. Helaas heb ik het e-mailadres verkeerd gelezen en is het niet gelukt om destijds contact met Michael op te nemen.

Omdat wij na deze reis verliefd zijn geworden op Tanzania hebben wij in 2005 nogmaals een reis geboekt, maar nu naar het zuiden van Tanzania. De reis begon met een aantal dagen in Arusha. Het toeval bestaat; in een drukke stad met 400.000 inwoners komen we Michael tegen! We zijn samen koffie gaan drinken en hebben urenlang bijgekletst. Wederom e-mailadressen uitgewisseld en vanaf dat moment in contact gebleven. In 2007 zijn we weer teruggegaan naar Tanzania.

Michael had voor ons een korte, maar perfecte reis georganiseerd. Hieruit kwam het idee om een businessplan op te zetten. We hebben samen veel besproken en geïnvesteerd in auto’s, tenten, andere materialen en in onze inmiddels afgestuurde gids Michael! Dit is hoe wij in 2010 zijn begonnen met onze eigen organisatie Big 5 Safari Tanzania.

Michael is inmiddels onze pleegzoon. Hij is getrouwd met Caren en heeft 2 kinderen. Nu kan ik zeggen dat ik trotse bibi (oma) ben van 2 kleinkinderen. Toch wel de kers op de reis van ons leven! Helaas is Henny, mijn man, overleden in 2017.

Een safari zoals wij die zelf zouden maken

Wij hebben tijdens onze reizen veel meegemaakt en veel ervaring opgedaan. Daarom willen wij safari’s aanbieden zoals wij deze zelf ook graag zouden maken. In 2011 hebben wij een groot stuk land gekocht van de Masai stam tussen de nationale parken Tarangire en Lake Manyara. Momenteel zijn wij druk bezig om hier onze eigen safarilodge te bouwen.